• 26 Μαΐου 2022 23:10

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΛΑΣΓΙΑΣ

καλωσορίσατε

NEA για το webex

 • Home
 • NEA για το webex

 

ΠΡΟΣΟΧΗ Ενημέρωση 06-01-2021     :

Από την Παρασκευή, 08/01/2021 τα μαθήματα του Γυμνασίου θα συνεχιστούν εξ αποστάσεως μέσω Webex, σύμφωνα με το πρόγραμμα της κάθε τάξης.

https://gym-pelasg.fth.sch.gr/wp-content/uploads/2021/02/Οδηγός-Μαθητή-για-την-εξ-αποστάσεως-εκπαίδευση.pdf

Οδηγός Μαθητή για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Οδηγίες   για τα διαγωνίσματα (Προς μαθητές)

 

 • Πριν την έναρξη του διαγωνίσματος να έχετε ανοιχτό και το webex αλλά και το eclass  για να μην υπάρχουν καθυστερήσεις από τον χρόνο της εξέτασης σας  .
 • Στο eclass να έχετε μπει στο μάθημα που θα διαγωνιστείτε . Σε περίπτωση που δεν εμφανίζεται θα πρέπει να κάνετε εγγραφή σε αυτό .
 • Το διαγώνισμα θα βρίσκετε στο αριστερό μέρος στην μπάρα εργαλείων του εκάστοτε μαθήματος στην επιλογή Εργασίες ή Ασκήσεις  ανάλογα με το που θα το έχει δημιουργήσει ο διδάσκοντας .
 • Σε περίπτωση που είναι στο Εργασίες θα πρέπει να απαντάτε στο on-line κείμενο και μόνο (όχι στα σχόλια ).
 • Σε περίπτωση που είναι στο Ασκήσεις κάποιο μέρος του διαγωνίσματος θα είναι σωστού λάθους , επιλογής κλπ όπου διαλέγετε την σωστή απάντηση και κάποιο άλλο μέρος θα είναι ανάπτυξης όπου ξανά θα πρέπει να απαντάτε στο on-line κείμενο και μόνο (όχι στα σχόλια) .
 • Στο τέλος κάνετε υποβολή του διαγωνίσματος

 

Σε περίπτωση που κάποιος έχει τους σωστούς κωδικούς αλλά αδυνατεί να μπει στο e-class σημαίνει ότι δεν έχει μπει ποτέ στο e-mail του και δεν έχει ενεργοποιηθεί σωστά. Τότε να μπει στο e-mail  του και αν του ζητηθεί να κάνει κάτω χαμηλά επιβεβαίωση των στοιχείων του.

 

Καλή επιτυχία !!!!

 

Στον Πίνακα Ελέγχου  του σχολικού δικτύου (https://my.sch.gr) μπορώ εύκολα να :

 • Αλλάξω τον κωδικό πρόσβασης
 • Προσθέσω Στοιχεία ανάκτησης κωδικού πρόσβασης
 • Προσθέσω 2ο email  (π.χ yahoo,gmail κ.α ) σαν email κοινοποίησης των email του Σχολικού Δικτύου .

 Στοιχεία επικοινωνίας ->   περισσότερα   ->

Προώθηση αλληλογραφίας σε άλλη διεύθυνση  π.χ     (….@gmail.com)          ->

Προώθηση και διατήρηση αντιγράφου -> Αποθήκευση Αλλαγών

Παρακαλούνται όλοι οι μαθητές να εισέλθουν  στο e-class      https://eclass.sch.gr/  με τους κωδικούς του σχολικού δικτύου και να κάνουν εγγραφή στα διαθέσιμα μαθήματα τους .

Τα μαθήματα ανανεώνονται συνεχώς  . Παράλληλα να επισκέπτονται και το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του σχολικού δικτύου  https://webmail.sch.gr/login.php  για  να βλέπουν Νέα και Εργασίες που τους έχουν ανατεθεί .

Τα URL και τα 10ψήφια των καθηγητών άλλαξαν έχουν σταλεί στα mail σας του σχολικού δικτύου τα  ΝΕΑ URL. Αργότερα θα σταλούν και τα νέα 10ψήφια.

 

Αλλάζουμε στο URL την λέξη secondary    σε     secondary2

π.χ

https://minedu-secondary.webex.com/join/psilos  σε   https://minedu-secondary2.webex.com/join/psilos

 

Αν κάποιος μαθητής αδυνατεί με οποιονδήποτε τρόπο να συνδεθεί  να ενημερώνει τους συμμαθητές του για να το αναφέρουν στον διδάσκοντα.

 

1 Πρέπει η είσοδος στο webex να γίνεται μέσω της εφαρμογής webex (την οποία και πρέπει να εγκαταστήσετε ) για να μην επιβαρύνεται το δίκτυο .

2 Όλοι οι μαθητές πρέπει να εισέλθουν e-class https://eclass.sch.gr/   τουλάχιστον μία φορά  αλλιώς δεν εμφανίζονται στο σύστημα για να προστεθούν από τους καθηγητές στα μαθήματα .

3. Κατά την είσοδο σας αποθηκεύεται το ηλεκτρονικό σας ίχνος από οτιδήποτε μπείτε(  υπολογιστή, κινητό  κλπ) . Να προσέχετε  και να μην θεωρείτε ότι η είσοδος είναι ανώνυμη .

Προσοχή στην σελίδα ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΧΟΛΕΙΟΥ είναι το νέο Πρόγραμμα από 9-11-2020

ΩΡΑΡΙΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ
Ώρα Από Έως
1η 8:00 8:40
2η 8:50 9:30
3η 9:40 10:20
4η 10:30 11:10
5η 11:20 12:00
6η 12:10 12:50
7η 13:00 13:40

Σύνδεση μέσω σταθερού τηλεφώνου των μαθητών ως ακροατές

 

 1. Η Σελίδα webex έχει το link του κάθε καθηγητή (Είναι ο ποιο εύκολος τρόπος να συνδεθείτε).
 2. Την πρώτη φορά  που θα μπείτε σε οποιοδήποτε link θα σας κατεβάσει το webex το οποίο και να εγκαταστήσετε (χωρίς ανάγκη ύπαρξης δεδομένων δωρεάν για κινητά ) αν δεν κατέβει αυτόματα επιλέξτε download it now.
 3. Το κάνουμε εγκατάσταση με τους κωδικούς του σχολικού δικτύου και το mail του σχολικού δικτύου που έχετε.
 4. Υπάρχει και δυνατότητα σύνδεσης μέσω brozer ((για υπολογιστές) αν αδυνατείτε να εγκαταστήσετε το webex).  ( sos μέσω κινητών πρέπει οπωσδήποτε να το εγκαταστήσετε και να το έχετε σε οριζόντια θέση ώστε να φαίνονται τα link  όχι κάθετα)
 5. Στη σελίδα 10ψήφιο που υπάρχει στο Blog έχει τον αριθμό δωματίου του κάθε καθηγητή (σαν  2o τρόπο σύνδεσης και αυτός) τον οποίο βάζετε στο webex ή το link του καθηγητή που υπάρχει στην σελίδα webex του blog.
 6. Όποιος δεν έχει  υπολογιστή ή κινητό μπορεί να συνδεθεί μέσω σταθερού τηλεφώνου μόνο ως ακροατής (υπάρχει link με οδηγίες παραπάνω)
 7.  Όταν εισέρχεστε να βάζετε το όνομα σας και το επώνυμο σας  για να μπορούμε να ελέγχουμε τις απουσίες (οι οποίες και μετράνε κανονικά ).

Καλή αρχή σέ όλους  και να προσέχετε…… Τα νέα θα τα μαθαίνετε από εδώ…