• 27 Απριλίου 2024 10:45

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΛΑΣΓΙΑΣ

καλωσορίσατε

Σπάμε τη Σιωπή, Ενώνουμε τις Φωνές μας Ενάντια στη Βία και στον Εκφοβισμό.

Μαρ 9, 2024

Την Τετάρτη 6 Μαρτίου, ημέρα κατά της σχολικής βίας και εκφοβισμού, το Γυμνάσιο Πελασγίας συμμετείχε στην Πανελλήνια δράση, με τίτλο: «Σπάμε τη Σιωπή, Ενώνουμε τις Φωνές μας Ενάντια στη Βία και στον Εκφοβισμό». Η δράση πραγματοποιήθηκε, την ίδια ώρα με τη συμμετοχή σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από όλη την Ελλάδα, σε συνεργασία με το Παιδαγωγικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, το Δίκτυο Σχολείων Σχολικής Διαμεσολάβησης και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.
Η δράση έχει ως βασικό σκοπό την ευαισθητοποίηση των μαθητών/τριών, των μελών της σχολικής κοινότητας και της κοινωνίας γενικότερα ενάντια στη βία τόσο στο σχολείο όσο και σε άλλα κοινωνικά/θεσμικά πλαίσια όπως είναι η οικογένεια, η εργασία, ο αθλητισμός, κ.λπ. Ένα από τα πλέον σημαντικά βήματα στην πρόληψη και στην αντιμετώπιση της βίας είναι να μιλήσουν τα «θύματα» γι αυτή, να «σπάσουν» τη σιωπή τους.
Οι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου παρουσίασαν μικρά θεατρικά δρώμενα και ακολούθησε το σπάσιμο των μπαλονιών, που συμβολίζει το σπάσιμο της σιωπής ενάντια στη βία, ενώ το ταυτόχρονο σπάσιμο των μπαλονιών από όλα τα σχολεία της Ελλάδας που συμμετείχαν συμβολίζει ότι ενώνουμε τις φωνές όλοι/ες μαζί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *