• 19 Απριλίου 2024 01:20

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΛΑΣΓΙΑΣ

καλωσορίσατε

Ενημέρωση για επιβεβαιωμένο κρούσμα

Οκτ 16, 2021

Αγαπητοί γονείς,

Σας ενημερώνουμε ότι στο σχολείο μας παρουσιάστηκε επιβεβαιωμένο κρούσμα covid-19 σε μαθήτρια της Β΄ τάξης και ότι πραγματοποιήθηκε απολύμανση από το Δήμο Στυλίδας σε όλους τους χώρους του Γυμνασίου Πελασγίας.

Το σχολείο συνεχίζει κανονικά τη δια ζώσης λειτουργία του, με αυξημένους ελέγχους ανίχνευσης covid-19 σε μαθητές και εκπαιδευτικούς που χαρακτηρίστηκαν ως στενές επαφές του επιβεβαιωμένου κρούσματος.

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο διαχείρισης του κρούσματος, στενές επαφές θεωρούνται οι ανεμβολίαστοι και εμβολιασμένοι μαθητές:

  • Που ανήκουν στο ίδιο τμήμα
  • Που παρακολούθησαν μαζί του μάθημα στην ίδια αίθουσα σε φροντιστήριο ( κατά το 48 ωρο πριν από την έναρξη των συμπτωμάτων)
  • Που μετακινήθηκαν στο ίδιο σχολικό λεωφορείο, στο ίδιο ταξί ή ανάλογο ιδιωτικό μεταφορικό μέσο
  • Που ήρθαν σε επαφή μαζί του πρόσωπο με πρόσωπο κατά το 48ωρο πριν από την έναρξη των συμπτωμάτων σε απόσταση μικρότερη του 1.5 μέτρου για 15΄ και περισσότερο και χωρίς χρήση μάσκας εκ μέρους του ενός από τους δύο ή εκ μέρους και των δύο.

Οι παραπάνω υποχρεούνται να υποβάλλονται επιπλέον σε 2 rapid test ανά εβδομάδα στο διάστημα των 7 ημερών μετά την τελευταία επαφή με το επιβεβαιωμένο κρούσμα.

(Είτε στις πρωτοβάθμιες δημόσιες δομές είτε σε όλες τις δομές του ΕΟΔΥ, οι οποίες είναι αναρτημένες, κάθε φορά, στην ηλεκτρονική διεύθυνσή του:  http://eody.gov.gr/komy-testing-eody/  )

 

Το επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID-19:

  • απομακρύνεται από το σχολείο και παραμένει σε απομόνωση για τουλάχιστον 10 ημέρες, απέχοντας και από όλες τις εξωσχολικές δραστηριότητες καθώς και από κάθε άλλη μετακίνηση ή επαφή με άτομα εκτός του οικιακού περιβάλλοντος.
  • επιστρέφει στη σχολική μονάδα μετά την παρέλευση τουλάχιστον 10 ημερών από την έναρξη των συμπτωμάτων ΚΑΙ την πάροδο τριών 24ώρων από την πλήρη υποχώρηση του πυρετού (χωρίς τη λήψη αντιπυρετικών) ΚΑΙ τη βελτίωση των άλλων συμπτωμάτων. Για την επιστροφή στο σχολείο δεν είναι απαραίτητη η προσκόμιση ιατρικής βεβαίωσης.

Επιπλέον, για τις στενές επαφές (όλη η Β΄ Τάξη):

  • Προβλέπεται αυξημένος εργαστηριακός και αυτοδιαγνωστικός έλεγχος για διάστημα 7 ημερών ως εξής:
  • Για ανεμβολίαστους μαθητές και εκπαιδευτικούς του τμήματος στο οποίο βρέθηκε κρούσμα:
    • 2 εργαστηριακά τεστ – rapid (την 1η και την 7η ημέρα) πέραν των προβλεπομένων αυτοδιαγνωστικών τεστ – self (την 3η και την 5η ημέρα). Πρώτη ημέρα θεωρείται η Παρασκευή 15-10-2021.
    • Εάν οι ανεμβολίαστοι μαθητές κάθονταν δίπλα ή στο αμέσως εμπρός ή πίσω θρανίο από το κρούσμα, υποβάλλονται σε καθημερινά αυτοδιαγνωστικά τεστ – self, τις ημέρες που δεν κάνουν τα 2 εργαστηριακά, (1η ημέρα rapid, 2η, 3η, 4η, 5η, 6η self-test, 7η rapid-test). Τα τρία επιπλέον self-test θα τα προμηθεύσει το σχολείο στους συγκεκριμένους μαθητές.
  • Για πλήρως εμβολιασμένους μαθητές και εκπαιδευτικούς του τμήματος στο οποίο βρέθηκε κρούσμα:
    • 2 αυτοδιαγνωστικά τεστ – self ανεξαρτήτως της θέσης στην οποία κάθονται (1η και 7η ημέρα), τα οποία θα τα προμηθεύσει το σχολείο.

Οι υπόλοιποι μαθητές, της Α΄ και Γ΄ Τάξης, που δεν χαρακτηρίζονται ως στενές επαφές του επιβεβαιωμένου κρούσματος, εξακολουθούν να προσκομίζουν κάθε Τρίτη και Παρασκευή τη δήλωση αποτελέσματος του self test (Σχολική Κάρτα) που έχουν κάνει έως και 24 ώρες πριν.

Σημείωση: Όλα τα rapidtest που πραγματοποιήθηκαν στο Κέντρο Υγείας Στυλίδας την Παρασκευή  15-10-2021 το μεσημέρι ήταν αρνητικά.

Όλα τα τεστ θα πρέπει να δηλώνονται. Για την έκδοση της βεβαίωσης αποτελέσματος του διαγνωστικού ελέγχου με ταχεία δοκιμασία ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) από Δημόσιες Δομές για ανεμβολίαστους μαθητές, οι γονείς ή κηδεμόνες των μαθητών, αποστέλλουν mail στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση:   covid19@eody.gov.gr

Στο mail αναγράψτε:

  • Ονοματεπώνυμο
  • ΑΜΚΑ
  • Ημερομηνία Διεξαγωγής Τεστ
  • Τόπο Διεξαγωγής Τεστ

Από τη συγκεκριμένη διεύθυνση θα λαμβάνουν την απάντηση που θα πρέπει να προσκομίζουν στο σχολείο, αντί της βεβαίωσης αποτελέσματος που έβγαζαν μέχρι τώρα.

Τα self test δηλώνονται όπως και πριν στο  selftesting.gov.gr , από όπου και θα εκδώσουν τη Σχολική Κάρτα, την οποία προσκομίζουν στο σχολείο.

 Ένα σχολικό τμήμα θα αναστέλλει τη δια ζώσης λειτουργία του και η διδασκαλία θα γίνεται μέσω τηλεκπαίδευσης όταν σε αυτό εντοπιστούν επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID-19 στο 50%+1 των μαθητών του.

 

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
ΚΡΕΜΑΛΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΘΕΟΛΟΓΟΣ
MSc

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *